Nieuw financieringsformule voor een renovatie project: info avond op 25/1!

Bent u eigenaar of huurder van een woning die zich in het Brussels Gewest bevindt? Moet het pand worden gerenoveerd om het energieverbruik ervan te beperken? Wilt u uw energiefactuur verlagen ?

Als u graag deelneemt aan een innovatief project, bent u de kandidaat die we zoeken!

Leefmilieu Brussel, de overheidsdienst voor milieu en energie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, is op zoek naar eigenaars en huurders die vrijwillig een innovatief project willen uittesten dat eigenaars ertoe aanzet het pand dat ze verhuren te renoveren.

Deze formule voorziet dat de huurder betrokken is bij de investering, in ruil zullen de energiekosten van de huurder verminderen en zal het wooncomfort verhogen. Voor alle fasen van het project, zullen zowel de eigenaar als de huurder genieten van een gratis en volledige begeleiding (berekening van de verwachte energiebesparingen, van de return on investment, hulp bij het opstellen van een typecontract, bewustmaking van de huurder, sensibilisering voor energiebesparend gedrag, offerteanalyses en opleveringsbezoek, enz.). Beide partijen halen dus voordeel uit de formule!

U bent van harte uitgenodigd voor een informatieavond op 25 januari om 18 uur in het BEL, bij Leefmilieu Brussel, Tour & Taxis, Havenlaan 86c / 3002, 1000 Brussel (toegangskaart hier).

Op deze vergadering zal Leefmilieu Brussel deze nieuwe financierings- en ondersteuningsformule voorstellen, en al uw vragen beantwoorden.

Aan het eind van deze infosessie, zullen wij de vrijwilligers registeren die deze nieuwe financieringsmethode zullen testen.

Om logistieke redenen, vragen wij u in te schrijven bij Caroline Grégoire voor 20 januari 2016.